Isolatie

Naast het isoleren van platte –en hellende daken is Harskamp Daken uw all-round partner op isolatiegebied.

ISOLATIE

Harskamp ondersteunt u bij uw plannen rondom het verduurzamen van uw woning. Hierbij gaat het niet alleen om het dak, maar ook om andere woningdelen, zoals de gevel en de vloer. Slim verduurzamen begint bij isoleren. Het isoleren van uw vloer, spouwmuur en dak zorgt ervoor dat de warmte 's winters in uw woning blijft. Door goed te isoleren blijft het in de zomer koeler in uw woning. Uw wooncomfort gaat dus flink omhoog. Daarnaast zal de energierekening lager uitvallen en woont u veel duurzamer.

Wij adviseren u graag over dakisolatie, maar ook als u meer wilt weten over spouwmuur- of vloerisolatie. Onze adviseur komt graag bij u langs. Harskamp Daken is uw isolatiespecialist op het gebied van vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. De adviseurs van vertellen u thuis alles over de mogelijkheden, de isolatiematerialen en de financiële voordelen van isolatie.

Spouwmuurisolatie

Heeft u interesse in spouwmuurisolatie, dan zal onze adviseur tijdens het adviesgesprek een endoscopisch onderzoek uitvoeren. De adviseur boort enkele gaatjes in de muur en zal een uitgebreide visuele inspectie doen. Hij kijkt in de spouwmuur en weet vervolgens precies wat de staat van de (spouw)muur is. Tijdens deze visuele inspectie worden diverse foto’s gemaakt om de uitvoering voor te bereiden. Het toepassen van de isolatiemaatregel voor de spouwmuur neemt vaak niet meer dan een halve dag in beslag en u zult nauwelijks hinder ondervinden. De uitvoering geschiedt in drie stappen;
Er worden eerst gaten in de muren geboord. Dit gebeurt precies op de kruising van de stoot- en lintvoeg en volgens een vast ruitpatroon. Door het volgen van dit specifieke patroon kan zekerheid worden verkregen dat de complete spouw is gevuld met het betreffende isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal wordt vervolgens met een slang via de gaten ingeblazen of ingespoten. Dit geeft de bewoners nauwelijks overlast. De laatste stap is de afwerking van de isolatie. De gaten zullen gevoegd worden in precies de juiste kleur, zodat achteraf nauwelijks zichtbaar is dat de muur geïsoleerd is.

Vloerisolatie

Tijdens het adviesgesprek bij u thuis wordt de vloer door de adviseur grondig geïnspecteerd. Zo weet hij hoe hoog de kruipruimte is, of er sprake is van vervuiling en neemt hij de juiste voorbereidingen, zodat medewerkers niet voor verrassingen komen te staan. Vloerisolatie is een maatregel die snel, vaak binnen een dagdeel, uitgevoerd kan worden. Het isolatiemateriaal wordt altijd ter plaatse aangebracht. Door middel van de spuittechniek wordt de vloer geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderzijde van de vloer aangebracht, via de kruipruimte. Dit gebeurt door middel van een lange slang die via het raam of de deur in de kruipruimte komt te liggen. Zo kan de isolatiemachine buiten blijven staan en heeft u als bewoner nauwelijks overlast. Vloerisolatie wordt vaak boven bodemisolatie verkozen vanwege de hoge isolatiewaarde. Heeft u echter last van vochtproblemen, dan is bodemisolatie aan te raden. Bij deze vorm van isolatie wordt er een materiaal op de bodem van de kruipruimte gestort. U kunt hierbij denken aan parels of isolatiechips.

Subsidie

Alles over subsidies en energieadviezen kunt u nalezen op AgentschapNL.

 

Kingspan Unidek

 

 

  Rockwool

 

  TonZon thermokussens

 

 

 

 

 

Zoldervloer isoleren, kruipruimte isoleren, spouwmuur isoleren, isoleren van dak aan binnenzijde, isolatie dak buitenzijde, isovlas, isoleren bodem, isolatie van vloer, eps parels, zilver parels, vloer van zolder isoleren, dak isolatie, dakisolatie, meppel, zwolle, hoogeveen, steenwijk, heerenveen, nijeveen, hollandscheveld, kampen, ruinerwold, winter actie, Harskamp Daken, Kingspan, Tonzon, PIR, PUR, minerale wol, Rockwool, steenwol, Iso Easy, hennep, vlas, glaswol, eps ...