Gebruiksdak

DAKBESTRATING

De aanleg van een dakbestrating vereist een andere aanpak dan normale bestrating. Aandachtspunten bij een dakbestrating zijn bijvoorbeeld de afwatering. Regenwater dient onder de tegels wel zijn weg te kunnen vinden naar de afvoeren. Daarvoor gebruiken we de, hiervoor speciaal vervaardigde Dreentegels van Zoontjens beton.
Ook de belasting op de onderliggende dakbedekking, het correct 'vastleggen' van de bestrating zodat deze niet verschuift en het gewicht van de tegels is van groot belang bij het bestraten van daken !


GALERIJ -EN BALKONOPHOGING

Galerij ophoging wordt steeds vaker toegepast. Ook bij galerijophoging maken we gebruik van de producten van Zoontjens Beton. Galerij ophoging wordt toegepast om de galerij en de entree van de woning op gelijke hoogte te brengen zodat woningen beter en veiliger begaanbaar worden voor ouderen.
Een reden voor ophoging kan tevens zijn om de galerijvloer een fraaier uiterlijk te geven, of wanneer er (een acceptabele) hoeveelheid water op de galerijvloer blijft staan waardoor deze snel glad wordt en vervuild.
Met het ophogen dient veelal ook het hekwerk te worden vervangen, daar deze door de verhoging niet meer de vereiste hoogte biedt. Echter bestaan hiervoor ook hekwerk opzetstukken, waardoor ook het hekwerk snel aangepast kan worden.