Duurzaam

Er worden veel grondstoffen verspild en we vervuilen lucht, water en  bodem.
Bovendien veranderen we het klimaat, wat grote gevolgen heeft op ons drinkwater, de landbouw, de zeespiegel en de natuur.

In een economie willen grote en kleine bedrijven ruimte om te ondernemen. De economie moet groeien. Duurzaam ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen is zó ondernemen dat er behalve voor winst maken óók aandacht is voor het welzijn van mensen en dieren, de samenleving en de aarde.


Een dak moet duurzaam zijn

Een dak moet lang mee gaan. Levensduurverwachting van 25 tot 30 jaar
Een nieuw dak is één, een goed dak is twee.
Harskamp werkt enkel met gerenommeerde producten van toeleveranciers die hun sporen in de dakenbranche inmiddels hebben verdiend. Onze ervaren, geschoolde medewerkers zorgen voor de optimale verwerking van de producten.

Materialen van leveranciers die de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten in de loop der jaren ruimschoots hebben bewezen. Maar het zijn ook die leveranciers die het aspect milieu hoog op hun agenda hebben gezet. Net als Harskamp.


RESTULTAAT GERICHT DAKONDERHOUD (RGDO)

Ook ketenintegratie en resultaat gericht dakonderhoud kunnen we voor u verzorgen. Vaak wordt gesproken over daken met een 
levensduurverwachting van bijvoorbeeld 25 jaar. Wij kunnen ervoor zorgen dat u 25 jaar lang geen 

omkijken meer heeft naar uw dak door Resultaat Gericht uw dak te gaan onderhouden.
Door RGdO ontzorgen we u door o.a. het toepassen van bekende methodieken als bijvoorbeeld conditiemetingen conform NEN 2767 en rgdBOEI zoals u deze kent uit het Resultaat Gericht

Vastgoedonderhoud. Uiteraard is resultaat gericht samenwerken een belangrijk onderdeel binnen RGdO. 

Recycling, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Een lage milieubelasting optimaliseren ten aanzien van fabricage, levering, verwerking en naderhand recycling.

 

 

HARSKAMP DAKEN: ROOF2ROOF SPECIALIST 
Roof2Roof organiseert en faciliteert de recycling van bitumen daken. Bijdragen aan het realiseren van een Circulaire Economie door de bitumenketen op daken te sluiten. Dat is het doel. Roof2Roof gaat voor recycling op het hoogste duurzaamheidsniveau. Van dak naar dak. Het recyclaat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen. De Roof2Roof-methode is zonder meer uniek in de wereld door de gebruikte nieuwe technologie en de integrale ketensamenwerking. Regie over het hele proces Voor elke fase van het Roof2Roof-proces zijn uitvoeringsrichtlijnen ontwikkeld. Roof2Roof-recycling is alleen mogelijk als alle ketenpartners zich strikt houden aan deze richtlijnen. Alle werkzaamheden worden daarom uitgevoerd door gecertificeerde Roof2Roof-specialisten. De regie over het totale recyclingproces is in handen van de Roof2Roof-organisatie. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd van dakinspectie tot en met gereed product. Ga ook slim om met uw dak. Laat u informeren over de voorwaarden.

Om bitumenrecycling op daken tot een succes te maken is een professioneel platform en specialistennetwerk ontwikkeld. Het Roof2Roof-platform informeert gebouweigenaren over de mogelijkheden en voordelen van recycling en helpt ze verder om hierin concrete stappen te zetten.
Concrete actie Recycling van bitumen daken is concreet in actie omgezet. De Roof2Roof methode werkt en is succesvol. Er is een infrastructuur opgezet voor het inzamelen en recyclen van bitumen dakafval. Daarnaast heeft Roof2Roof haar eigen partner- en specialistennetwerk met bedrijven en instellingen die Roof2Roof-recyling in de praktijk brengen. Steeds meer organisaties doen mee om van Roof2Roof een succes te maken.

Harskamp Daken is in het bezit van het certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  

Levensduurverlenging
Indien nodig, is een dak eenvoudig te renoveren middels het aanbrengen van een nieuwe laag dakbedekking. Dit kan een aantal malen herhaald worden, wat betekent dat de oorspronkelijke dakbanen pas na decennia verwijderd hoeven te worden;


Meer met minder energie
Harskamp Daken BV is officieel partner van Meer Met Minder - voorheen Agentschap Rijksoverheid

Energiebesparing is een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Door de verbranding van olie, gas en kolen voor de opwekking van energie, komen veel broeikasgassen vrij. Daardoor wordt het broeikaseffect versterkt. Het wordt daardoor warmer op aarde en de zeespiegel stijgt. Daarom willen het kabinet en de andere initiatiefnemers de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30% verminderen ten opzichte van 1990. Energiebesparing in bestaande woningen en andere gebouwen, de doelstelling van Meer Met Minder, is hierbij onmisbaar.Bouw&Bespaar Drenthe: een SLIM consortium
Harskamp Daken BV,  Feenstra, HomeTeam, Sun Synergie, Icopal, Kingspan/Ecotherm, Bouwbedrijf Eikenaar en Mulder Schilders vormen samen het bouwconsortium Bouw&Bespaar. Aangesloten bij SLIM, waardoor kwaliteit, kundigheid en solvabiliteit geborgd zijn. Kijk voor meer informatie over duurzaam bouwen/verbouwen op www.bouwenbespaar.nl of kijk of www.slimwonenmetenergie.nl


In Noord-Nederland heeft een groeiend aantal bedrijven het kwaliteitslabel :SLIM wonen met energie. Deze bedrijven helpen jou om je woning eenvoudig, snel en betaalbaar energiezuinig te maken. Van advies tot uitvoering. Samen met de allerbeste partijen. Dat is SLIM.Dynamische Daken
Dynamische Daken is uw partner op het gebied van WINST-daken.
Met WINST-daken bedoelen wij winst in de vorm van energiebesparing, milieu en veiligheid.
Natuurlijk is ook duurzaamheid een winst op zich.

Door een samenwerking met specialisten aan te gaan binnen onze organisatie, kunnen wij met u meedenken over mogelijkheden en uiteindelijk ook de realisatie verzorgen en waarborgen. Zo geven wij bijvoorbeeld een groei-garantie op onze sedumdaken.

Binnen onze organisatie beschikken wij over architecten, constructeurs, dak-hoveniers, dakdekkers, electro-technici en dakadviseurs.
Gecompliceerde vraagstukken pakken wij als team op, om tot een gedegen advies te komen waarbij alle facetten op elkaar zijn afgestemd. Hierbij gaan we voor volledige ontzorging en nemen we ook eventuele vergunning -en subsidie vraagstukken mee in onze dienstverlening.

Een aantal kerntaken binnen Dynamische Daken zijn;
Groene daken, witte daken, parkeerdaken, zonne-energie, windenergie, dakveiligheidssystemen, tuindaken, NOX reducerende dakbedekkingen en dakpannen en veiligheidsinnovaties.

Dynamische Daken is uw partner voor een duurzaam, winstgevend, hellend en/of plat dak !!
www.dynamischedaken.nlDAKLabel erkend dakdekker

DAKlabel is een innovatieplatform dat, door vanuit een technisch oogpunt met partijen uit de bouwkolom samen te werken, technisch goede dakconstructies wil realiseren die voldoen aan een bepaald prestatieconcept. Dit concept richt zich op prestaties die verder moeten gaan dan sec waterdichtheid. Ook isolatiewaarden gedurende de levensduur en stormvastheid zijn hierbij onderwerpen. Hierbij is een nauwe samenwerking tussen de verschillende leveranciers gewenst en worden de dakconstructies onder andere tegen het licht gehouden door de uitvoerende verwerkers als schakel in de bouwkolom.

DAKlabel is medio 2013 opgericht als antwoord op voortdurende ontwikkelingen in de dakenmarkt. Denk hierbij aan de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van Arbo en veiligheid, toenemende behoefte aan kwaliteit en duurzaamheid, en de opkomst van goedkope materialen en uitvoering van mindere kwaliteit. Het samenwerkingsverband geeft architecten en opdrachtgevers door middel van de bestekservice concrete handvatten om tijd te besparen en garandeert de naadloze aansluiting van alle onderdelen van het dak.

Daarom DAKlabel

  • U kunt gebruik maken van de maximaal aanwezige kennis bij één loket binnen dit innovatieplatform.   

  • DAKlabel garantie biedt u maximale zekerheid op kwaliteit en levensduur van uw dak door compleet doordachte oplossingen met de producten van A-leveranciers

  • Sluitend DAKlabel bestekprojecten worden uitgevoerd volgens een up-to-date productenbestand.  Volgens BRL en volledig gewaarborgd. Een DAKlabel bestek laat geen ruimte voor onaangename verrassingen!ZONNEPANELEN
DaxX is de naam van onze zonnepanelen en de naam van het consortium. DaxX is een samenwerkingsverband tussen EnergieConcept, HomeTeam Installatie, Van Dijk Ijzerwaren en Harskamp Daken BV. DaxX verzorgt uw zonne-energie. Van levering en plaatsing, van monitoring tot financiering, van advies tot en met exploitatie.
Onze zonnepanelen hebben de hoogst mogelijke opbrengst, zijn scherp geprijsd en komen met maar liefst 25 jaar opbrengstgarantie ! Verzekerd door PowerGuard USA !.
In ons concept hebben we een groot stuk social return ingebouwd en kunnen we aantonen dat onze producten eerlijk en duurzaam zijn geproduceerd. Tevens hebben wij niet met dump-heffingen te maken.
Van woningcorporatie tot overheid, van particulier tot bedrijf. Voor duurzame energie bent u bij DaxX aan het juiste adres.

 

Roof2Roof