Dakveiligheid

VALBEVEILIGING PLATTE DAKEN 

Dakveiligheid is door aanscherping van regelgeving in het Bouwbesluit en de Arbo-wet, waarin verantwoordelijkheden worden toegewezen aan zowel gebouweigenaar, architect, opdrachtgever als opdrachtnemer, een belangrijk aspect op daken

 

Harskamp Daken BV is - als NIVOH (Nederlands instituut voor veilig werken op hoogte) erkent en gecertificeerd 'Veilig dakinspecteur'  bevoegd tot het keuren, adviseren, testen en implementeren van nagenoeg alle valbeveiligingssystemen 

Zowel permanente als tijdelijke valsystemen.

Middels een uitvoerige dak RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) kunnen we voor iedere situatie een passend dakveiligheidsplan en valbeveiligingssysteem implementeren.

Tevens keuren en plaatsen wij; signalering, kooiladders, permanente ladderopstellingen, dakluiken, veilige zones, looproutes, hekwerken, zone-aanduiding, etcetera.

Ook ten aanzien van trekproeven, kabelspanning en persverbindingen kunnen wij u van dienst zijn. 

 

PERMANENTE VALBEVEILIGING

Indien (uw) medewerkers veel op het dak dienen te zijn, is het verstandiger en vaak zelfs voordeliger om te kiezen voor een permanent veiligheidshek. Het is de beste en meest veilige manier om het betreden van uw dak mogelijk te maken.  

Het is tevens de manier zoals arbeidsinspectie en arbodiensten dit het liefst zien. Collectieve valbeveiliging geniet altijd de voorkeur. 

Permanente hekken zien er tegenwoordig zeer fraai uit en worden prijstechnisch steeds aantrekkelijker. Vanaf € 75.- per meter heeft u ze al. Ze zijn haaks, geknikt en rond gebogen verkrijgbaar. Permanente veiligheidshekken zult u in de toekomst steeds vaker gaan tegenkomen. U heeft minder met regels, keuring en scholing te maken ten opzichte van systemen met ankerpaaltjes en kabels. U loopt dus ook minder risico's als gebouweigenaar / opdrachtgever.

Onze hekken zijn nagenoeg onverwoestbaar en zijn van het Duitse bedrijf POHL. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


VALBEVEILIGING HELLENDE DAKEN

Ook ten aanzien van valbeveiliging op hellende daken kunnen we conform dezelfde methodieken voorzien in advies en implementatie van valbeveiliging. 

Voor kortstondige werkzaamheden op hellende daken bestaat er - de Dakhaas. Een door Harskamp Daken BV ontwikkelt, herbruikbaar, lichtgewicht, mobiel ankerpunt speciaal voor daken waarop panlatten zijn gemonteerd. 

Voor meer informatie: kijkt u gerust op www.dakhaas.nl 

Harskamp Daken is met haar Dakhaas voor meerdere prijzen genomineerd geweest, waaronder SLIMSTE BEDRIJF VAN NEDERLAND. 

Contact

HARSKAMP DAKEN B.V. MEPPEL
Paardemaat 33
7942 KA Meppel

 0522 - 253 520

 0522 - 258 202

 SPOED: 06 - 10 99 32 00

 [email protected]


 

 

HARSKAMP DAKEN B.V. ZWOLLE
Bussenmakerstraat 47
8043 BD  Zwolle
 0522 - 253 520

 [email protected]

 

 

HARSKAMP DAKEN B.V. HOOGEVEEN
Stephensonstraat 2c
7903 AW Hoogeveen
 0522 - 253 520

 [email protected]