Dak onderhoud en dakbeheer

 

Schaden beperken, levensduur verlengen waardoor kosten verlagen en daken in kaart brengen: dat is in onze optiek dak-totaal-onderhoud.
Harskamp beheert, controleert en reinigt momenteel ca. 16.500 dakgoten en ca. 385 complexen met platte daken.
Onderhoud altijd voorzien van een rapportage, dakreiniging, herstel van kleine gebreken waar nodig, terugkoppeling van constateringen. Soms vooraf voorzien van een nulmeting, het in kaart brengen van diverse dakvlakken, renovatieadviezen, meerjaren begrotingen.
Voor zowel de particulier als de gebouwbeheerder. Maintain & Extend; dat is ons motto.

Dak-totaal-onderhoud
Dakonderhoud is een specialisme geworden. Het vergt een totaal andere strategie in vergelijk tot renovatie en nieuwbouw. Een compleet andere bedrijfsvoering met als hoofd activiteiten;

Onderhouden en levensduur verlengen

  • Repareren
  • Rapporteren
  • 24 uur-service
  • Bestandsopname / nul-metingen
  • Dakveiligheidsvoorzieningen
  • Renovatieadviezen
  • Dakonderhoudsovereenkomsten
  • Dakvlakken in kaart brengen
  • Dak meerjaren begrotingen
  • Online beheermodules voor gebouwbeheerders

 

 

 

                      RESULTAAT GERICHT ONDERHOUD (RGS)

                      GROOTSCHALIG ONDERHOUD VAN DAKGOTEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag gratis onze brochure aan!

 

 

Reinigen van zonnepanelen een noodzakelijk iets of enkel voor het oog? 

Het is van belang dat de panelen regelmatig visueel worden gecontroleerd en gereinigd.

Het aankopen van zonnepanelen is een belangrijke investering. Vervuiling kan de goede werking van de panelen beïnvloeden. De levensduur van uw zonnepanelen wordt hierdoor bepaalt. Echter is reiniging lang niet altijd noodzakelijk. De meeste vervuiling spoelt met het regenwater meteen weer van uw panelen af. 

Wanneer moet u dan wel reinigen? 

- Veelvuldig vogel uitwerpselen, in combinatie met langdurige droogte
- Aanslag op panelen door bijvoorbeeld bomen
- Andere vervuiling die klaarblijkelijk niet vanzelf afspoelt

Iedereen wil het maximum rendement eruit halen. Voor de reiniging werken we enkel met osmose water.

Bij grote PV-installaties kan vervuiling tot 5% opbrengstverlies veroorzaken. Vandaar dat het juist daar wordt aangeraden om jaarlijks de zonnepanelen te laten reinigen. Voor de reiniging werken we met telescopische stelen met zachte borstels, deze worden gevoed met osmose water. Water en stroom komen uit onze speciale drukwagen. Hierin zijn we dus zelf voorziend, dus geen gesmeer met slangen e.d. door uw woning of uw bedrijf. 

De telescopische borstels maakt het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt vanop de grond uw PV-installatie te reinigen. Het gebruik van een ladder wordt zo beperkt. Dit laat ons toe om snel en efficiënt te werken.

Het is ook mogelijk om zonnepanelen te voorzien van een beschermende nano-coating waarbij bewezen rendementen van +10% worden gehaald !
Klik hier voor een demonstratiefilm.

 

 

Reiniging van dakpannen

Het reinigen van dakpannen is veelal goed mogelijk en geeft tegen relatief lage kosten een grote esthetische meerwaarde.
Voorwaarde is dat altijd onder lagere druk wordt gereinigd en het een keramische dakpan betreft welke in nog goede staat verkeerd. Na de reiniging kunnen de dakpannen nog worden na behandeld met een impregneermiddel. Het geniet de voorkeur om het dak periodiek te voorzien van een laag biologische alg -en mosdoder om het behaalde resultaat zo lang mogelijk te behouden en nieuwe aangroei van mossen en algen te voorkomen. De onderhoudsfrequentie is afhankelijk van omgevingsfactoren.

Dakpannen coaten / schilderen doen we niet. Betonnen dakpannen afspuiten is niet raadzaam ! Beton wordt snel poreus en vaak zijn de betonnen dakpannen al verouderd. Om deze dakpannen vervolgens onder druk schoon te spuiten (waarmee het verouderingsproces versneld wordt) is niet raadzaam. Kijk maar wat er met uw betontegels gebeurt. Ze worden ieder jaar sneller groen en uiteindelijk zullen ze gaan breken. Een laag verf op uw kozijnen houdt het amper 5 jaar. Een laag verf op een poreuze, betonnen dakpan houdt zich geen 5, geen 7 en zeker geen 10 jaar goed. Uw dak zal in no time weer gaan vervuilen.
Wegen we de kosten van een laag coating op tegen bijvoorbeeld een '1 op 1 dakpanvervanging' dan is het altijd verstandiger om hiervoor te kiezen.

Daarbij ... wat garandeert het coatingsbedrijf ? 7 jaar garantie op de verf of op de waterdichtheid van de dakpan? De dakpan fabrikant zal na het aanbrengen van een coating zeker niet thuis geven.

 

 

Werkzaamheden dankbaar uitgevoerd voor Promens Care locatie Assen

 

 

Contact

HARSKAMP DAKEN B.V. MEPPEL
Paardemaat 33
7942 KA Meppel

 0522 - 253 520

 0522 - 258 202

 SPOED: 06 - 10 99 32 00

 [email protected]


 

 

HARSKAMP DAKEN B.V. ZWOLLE
Bussenmakerstraat 47
8043 BD  Zwolle
 0522 - 253 520

 [email protected]

 

 

HARSKAMP DAKEN B.V. HOOGEVEEN
Stephensonstraat 2c
7903 AW Hoogeveen
 0522 - 253 520

 [email protected]